top of page
header2.png

In fiecare an, comunitatea brokerilor premiaza, in cadrul Galei Premiilor Pietei de Capital, cele mai importante realizari ale actorilor acesteia.

Anul acesta avem un motiv in plus de a rasplati performanta, intrucat aniversam si 20 de ani de la reluarea activitatii Bursei de Valori Bucuresti.

   Scurt istoric al Bursei de Valori in Romania:

  • In anul 1881 a fost promulgata prima lege a burselor, mijlocitorilor de schimb si mijlocitorilor de marfuri, urmand ca in anul 1882 sa se infiinteze, prin decret regal, Bursa din Bucuresti.

  • O noua lege a intrat in vigoare in anul 1904, prin care Bursa din Bucuresti s-a organizat ca o bursa de schimb si efecte, cereale si marfuri.

  • In anul 1929 a fost adoptata a treia lege, cunoscuta sub denumirea de «Legea Madgearu», care a condus la separarea institutiilor burselor de marfuri si burselor de valori.

  • Instaurarea regimului comunist si masurile acestuia privind nationalizarea proprietatii private au condus la inchiderea oficiala a Bursei de Valori.

  • Dupa revolutia anticomunista, in anul 1992, prin efortul unor specialisti din mai multe sectoare, s-a inceput procesul de pregatire a cadrului legal si organizational necesar pentru reinfiintarea Bursei de Valori Bucuresti.

  • La data de 21 aprilie 1995, in baza unei decizii a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, a fost reinfiintata Bursa de Valori Bucuresti, inaugurata oficial in ziua de 23 iunie a aceluiasi an. Prima sedinta de tranzactionare a avut loc in ziua de 20 noiembrie 1995, cand Bursa de Valori Bucuresti si-a reluat efectiv activitatea cu agentii de bursa ai celor 28 de societati membre ale Asociatiei Bursei si cei 6 emitenti listati.

 

In seara zilei de 8 decembrie, Amedeo Ene, MC al evenimentului, a dat startul rememorarii principalelor momente ale istoriei Bursei de Valori din Romania.

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la reluarea activitatii Bursei de Valori Bucuresti, Asociatia Brokerilor i-a omagiat pe cei care au contribuit la renasterea bursei de valori si crearea premiselor pentru o piata de capital moderna in Romania. Presedintele Asociatiei, Dan Paul, a oferit acestor personalitati placheta aniversara «20 de ani de la reinfiintarea Bursei de Valori Bucuresti».

In cadrul Galei am rasplatit si performantele inregistrate in anul 2015 de catre participantii la piata de capital. 

Lista premiantilor Galei Premiilor Pietei de Capital 2015

Selectia premiantilor a fost facuta de catre juriul format din membrii Consiliului Director al Asociatiei Brokerilor si avut la baza:

  • datele statistice publicate de Bursa de Valori Bucuresti;

  • implicarea in sustinerea si dezvoltarea pietei de capital romanesti a unor personalitati si autoritati ale statului.

Participantii s-au bucurat de cateva secvente de exceptie din spectacolul «The Apple».

La eveniment au participat:

  • Manageri de top ai companiilor listate, Bursei de Valori Bucuresti, Depozitarului Central, fondurilor de investitii, intermediarilor si ai altor entitati active pe piata de capital;

  • Specialisti ai pietei de capital: consultanti de investitii, brokeri, avocati, jurnalisti etc.;

  • VIPs.

Editii anterioare

2015-11-15

Parteneri 

tel2.png

Sponsori

vin_arte.png
dc.jpg
SIF_Moldova.jpg

Partener media

bursa.png
bottom of page