top of page
Alte evenimente

2013-03-26  Asociatia Brokerilor in parteneriat cu Academy – London Stock Exchange Group au organizat la Bucuresti, sesiunea de training Privatizari prin pietele de capital europene. Aspecte strategice, financiare si legale. Cursul s-a adresat angajatilor din ministere si alte institutii ale statului, implicate in procesul de privatizare a companiilor detinute de stat, dar si angajatilor din companiile de intermediere financiara, consultanta si din societatile de avocatura.Obiectivele sesiunii de training au fost focalizate pe aspectelele legale si abordarile strategice ale operatiunilor de privatizare. Instruirea participantilor s-a realizat prin analizarea unor studii de caz si exemple ale unor privatizari de success care au avut loc in lume.

mai multe

 

 

2012-07-16  Brokerii romani se specializeaza la Bursa Italiana din Milano

mai multe

 

 

2012-05-18  London Stock Exchange si partenerii sai KPMG Romania, Salans Romania si Citi Europa Centrala si de Sud- Est, in colaborare cu Bursa de Valori Bucuresti si Asociatia Brokerilor au organizat o masa rotunda cu tema „Piata de capital romaneasca si piete de capital internationale”.

mai multe

 

 

 2012-03-15  Asociatia Brokerilor a prezentat elevilor Colegiului National "Ion Creanga" din Bucuresti modalitatea in care pot deveni investitori sau brokeri pe piata bursiera                                                                                                                       [ ... ]
 

 

2012-03-10  Asociatia Brokerilor a organizat o vizita de specializare prin observare la NYSE Euronext din Amsterdam [ ... ]
 

 2011-11-30  Asociatia Brokerilor a pus bazele unei viitoare colaborari intre brokerii romani si cei londonezi                   [ ... ]
 

 2011-03-09  Asociatia Brokerilor a organizat, in colaborare cu Capital Software si Oracle, miercuri, 9 martie, un eveniment destinat prezentarii solutiilor de back-up un timp real a datelor esentiale pentru casele de brokeraj. Conform standardelor internationale de securitate a tranzactiilor si datelor, societatile care opereaza cu date sensibile si tranzactioneaza pe piete externe au obligatia de a elabora proceduri de asigurare a continuitatii operationale si de recuperare a datelor in caz de dezastru
 

 2011-03-03  Asociatia Brokerilor a organizat in data de 3 martie un eveniment in vederea detalieri problematicii legate de certificarea sistemelor de management al securitatii (SMSI). Evenimenul s-a bucurat de participarea expertilor companiei Simtex-OC care au explicat pasii pentru proiectarea si implementarea SMSI si cerintele auditului de certificare.
 

 2011-01-18  Asociatia Brokerilor are placerea sa va invite sa participati la conferinta de presa ce are ca tema informarea si detalierea activitatilor proiectului "Imbunatatirea aptitudinilor antreprenoriale pentru angajatii din domeniul valorilor mobiliare”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operanional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

mai multe

 

 

2010-08-05  Asociatia Brokerilor, cu sprijinul companiei de audit Ernst &Young, a organizat in data de 4 agust 2010, seminarul pe tema "Impactul modificarilor aduse de OMF 3055/2009, fata de OMF 1752/2005 in situatiile financiare ale emitentilor - bilant, cont de profit si pierdere, indicatori".
Seminarul s-a adresat membrilor Asociatiei si a fost sustinut de Diana Lupu, Senior Manager, Business Tax Compliance Services si de Mihaela Sandu, Senior Manager, Assurance Services, din cadrul Ernst&Young.

 2010-08-02  Asociatia Brokerilor a organizat in data de 29 iulie un seminar de lucru adresat membrilor sai, pe tema: "Auditul sistemelor informatice, conform Regulamentului 5/2010".Seminarul a fost realizat in parteneriat cu firma audit si consultanta in domeniul tehnologiei informatiei- Omega Trust si sustinut de specialisti, auditori certificati de catre ISACA. Auditorii au prezentat pentru membrii Asociatiei principalele cerinte tehnice si operationale ce vor trebui implementate de catre acestia precum si modul de realizare al auditului solicitat de catre Regulamentul 5/2010.

mai multe

 

2010-06-04  CNVM sprijina Intermediarii sa se incadreze in prevederile Regulamentului 5/2010, prin prelungirea termenului cu inca 3 luni si organizarea de intalniri tematice cu reprezentantii Asociatiei Brokerilor, agentilor custode si operatorilor de piata.

Prima intalnire de acest fel va avea loc luni, 7 iunie, ora 10:00 la sediul CNVM, pe tema alocarii prioritizarii ordinelor.

 2010-02-26  Asociatia Brokerilor a lansat platforma e-learning pentru cursuri online. Evenimentul a fost marcat prin deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, institutie care este si Partenera a acestui proiect.

Alaturi de Directorul General al Asociatiei Brokerilor, doamna Mihaela Prisacariu, au participat Directorul General al BVB, doamna Anca Dumitru si partenerii proiectului: reprezentantii asociatiilor studentesti din cadrul ASE: ASERInvest si Business Club si reprezentantii Clubului Studentilor din Universitatea Romano-Americana. Partener Media este Ziarul Bursa.
 

 2010-02-03  Asociatia Brokerilor a organizat, impreuna cu C.N.V.M. si O.N.P.C.S.B., Seminarul de instruire cu tema Obligativitatea respectarii cadrului legal privind sanctiunile internationale. Seminarul a fost structurat pe doua module: teoretic si practic.
Modulul teoretic a cuprins prezentarea legislatiei in vigoare, respectiv OUG Nr. 202/2008, privind punerea în aplicare a sanctiunilor internationale si a Legii Nr. 217/2009, pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului Nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sanctiunilor internationale si Regulamentul C.N.V.M nr. 9/28.12.2009.
Modulul practic a asigurat participantilor, cunoasterea modalitatilor de a identifica persoanele care au fost sanctionate / incluse pe lista internationala a sanctiunilor, obligatiile care revin membrilor Asociatiei Brokerilor, relatiile inter-institutionale si a procedurilor care trebuie elaborate in scopul respectarii masurilor dispune in materia sanctiunilor internationale.
 

 2010-01-29  Asociatia Brokerilor a lansat un nou format al newsletterului Capial Express. Acesta a devenit lunar si cuprinde acum mai multe rubrici dedicate brokerilor, sustinute de persoane cunoscute mediului de afaceri din piata de capital, cum ar fi avocati, analisti, brokeri, consultanti.
 

 2009-12-09  Asociatia Brokerilor a organzat Dezbaterea pe tema "Statutul Pietei RASDAQ"

La dezbatere au participat membri ai Asociatiei Brokerilor, reprezentanti ai: Bursei de Valori Bucuresti, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, ai caselor de avocatura.
 

 2009-07-02  Asociatia Brokerilor a fost partener al Romania Financial Forum 2009 organizat de Mediafax si BNR, un eveniment prezidat de guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

Structurat pe trei sesiuni de dezbateri, Romania Financial Forum 2009 a reunit reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai organismelor de supraveghere a asigurarilor si a sistemului de pensii private, analisti financiari, presedinti ai asociatiilor din sectorul financiar si directori de banci, societati de asigurari, fonduri de pensii si companii de leasing.

Printre speakerii evenimentului s-au numarat Angela Toncescu – presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Mircea Oancea – presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Nicolae Cinteza – directorul Directiei Supraveghere din BNR, Dan Paul – presedintele Asociatiei Brokerilor si Steven van Groningen – presedinte Raiffeisen Bank.
 

 2009-06-18  Introducere in Evaluarea si Tranzactionarea Obligatiunilor

Institutul de Guvernanta Corporativa (IGC) in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti si Asociatia Brokerilor au organizat un seminar despre instrumentele cu venit fix, adresat in egala masura investitorilor, brokerilor, emitentilor, jurnalistilor, cat si tuturor persoanelor doritoare sa se familiarizeze cu mecanismele de baza ale instrumentelor cu venit fix. Prezentarile au abordat aspecte teoretice si practice in ceea ce priveste caracteristicile principale ale obligatiunilor, principiile generale de evaluare si tranzactionare, precum si beneficiile acestor instrumente pentru investitori si emitenti.
 

 2009-05-20  Miercuri, 20 mai 2009, Bursa de Valori Bucuresti(BVB), în parteneriat cu Asociatia Brokerilor(AB) si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP) au organizat seminarul “Bursa de Valori Bucuresti si Fondurile de Pensii Private din România”.

mai multe

 

 

2009-04-15  Asociatia Brokerilor a organizat Dezbaterea Publica pe tema Organizarea si functionarea diferitelor niveluri de piata de capital


Au participat reprezentanti ai CNVM, Bursei de Valori Bucuresti, Depozitarului Central si membrii Asociatiei Brokerilor. Subiectele dezbaterii au fost legate de modul in care pot functiona pietele reglementate, MTF/ATS, OTC, conform MiFID.
 

 2009-04-08  Asociatia Brokerilor in parteneriat cu societatea de avocatura Budusan, Baldea si Asociatii au organizat la sala Diamond a hotelului Howard Johnson seminarul ”Riscuri de incadrare penala in legislatia pietei de capital". Temele care au fost abordate in cadrul seminarului au fost legate de infractiuni la legea pietei de capital, posibile instrumente procesuale de aparare in cazul investigatiilor juridico-administrative pe piata de capital, probleme curente in relatia cu CNVM, in materia sanctiunilor.
 

 2009-03-25  Asociatia Brokerilor a organizat Seminarul de instruire pe tema combaterii spalarii banilor.

Seminarul s-a adresat angajatilor societatilor membre ale Asociatiei, prezentarile fiind sustinute de reprezentanti ai CNVM si O.N.P.C.S.B. care au fost si co - organizatori ai evenimentului. Seminarul a fost organizat pe doua module, teoretic si practic. Modulul teoretic a cuprins prezentarea principalelor modificari aduse legislatiei din domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii actelor de terorism, prin Ordonan?a de urgenta a Guvernului nr.53/2008 privind modificarea si completarea Legii nr.656/2002, prin Hotararea Guvernului nr.594/4 iunie 2008 privind aprobarea regulamentului de aplicare a prevederilor Legii nr.656/2002 si prin Regulamentul C.N.V.M. nr.5/2008. Modulul practic a inclus prezentarea tipologiilor de spalare a banilor si finantare a terorismului, a indiciilor de anomalie in tranzactiile cu instrumente financiare si dezbateri.
 

 2008-08-18  Asociatia Brokerilor a organizat un seminar de lucru pe tema implementarii noului Regulament CNVM nr. 5/ 2008, privind instituirea masurilor de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism prin intermediul pietei de capital.

Seminarul s-a bucurat de prezenta a 35 de reprezentanti ai unui numar de 25 de societati membre ale Asociatiei. Invitatii speciali au fost: din partea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor - D-na Paula Lavric - Membru al Plenului ONPCSB, Reprezentant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie; din partea CNVM - Dl. Marius Mihai - sef serviciu in cadru Corpului de Control al CNVM; din partea ING Bank - D-na Laura Furdui, manager Wholesale Banking Compliance si D-na Maria Parvu – Compliance Department.
 

 2008-05-20  COMPORTAMENTUL INVESTITIONAL IN PIATA GLOBALA SI VIITORUL BURSEI ROMANESTI

Conferinta Pietei de Capital
20 mai, Radisson SAS Hotel, Bucuresti [ ... ]
 

 2008-01-15  Asociatia Brokerilor mizeaza pe singura actiune a carei valoare nu poate decat sa urce-copiii si le-a daruit in Ajun de Craciun dulciuri, jucarii si rechizite pentru tot anul scolar 2008.

Invitat special: Mos Craciun [ ... ]

mai multe

 

 

2007-06-25  

Conventia Brokerilor 2007

In perioada 22-24 iunie a.c. a avut loc editia 2007 a Conventiei Brokerilor, organizata, anul acesta, in peisajul cu totul special oferit de Delta Dunarii, la Complexul "Cormoran" [ ... ]
 

 2007-05-30  GALA DINNER BANQUET va deveni o traditie

GALA DINNER BANQUET, un eveniment elegant, de inalta tinuta, care s-a desfasurat pe parcursul a patru ore la palatul Bragadiru din Bucuresti s-a bucurat de participarea a 140 de persoane, reprezentanti ai societatilor de servicii de investitii financiare si ai altor institutii din piata de capital, impreuna cu invitatii lor.

mai multe

 

 

2007-05-23  Capital Markets Conference -- 22-23 mai, JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Conferinta si Seminarii despre cum pot atrage companiile fonduri prin intermediul instrumentelor pietei de capital, atat pe piata locala, cat si pe cea internationala.
-eveniment organizat de Asociatia Brokerilor si Evensys-
 

 2007-05-14  Rezumatul dezbaterii publice “FONDUL PROPRIETATEA - INTRE DESFIINTARE SI LISTARE” din 5 mai 2007

mai multe

 

 

2007-05-05  Targul Bursier de Investitii, eveniment organizat de Asociatia Brokerilor, editia a II-a a, avut loc in perioada 4-5 mai 2007 la World Trade Plaza.
Targul Bursier de Investitii si-a propus promovarea pietei de capital, a emitentilor si intermediarilor, in mod special familiarizarea potentialilor investitori cu oferta pietei de capital : investitia cea mai profitabila - achizitia de actiuni la societati comerciale listate la Bursa de Valori Bucuresti.

mai multe

 

2006-07-14  Asociatia Brokerilor impreuna cu CNVM organizeaza seminarul "Implementarea IFRS la nivelul societatilor de servicii de investitii financiare". Seminarul se adreseaza societatilor de servicii de investitii financiare membre ale Asociatiei Brokerilor si va avea loc luni, 24 iulie 2006, in sediul Bursei de Valori, et.2, sala Millenium, orele 10:00.
 

 2006-07-14  Asociatia Brokerilor impreuna cu CNVM organizeaza seminarul "Cerinte prudentiale de adecvare a capitalului impuse de de noile prevederi ale legislatiei europene" . Seminarul se adreseaza societatilor de servicii de investitii financiare membre ale Asociatiei Brokerilor si va avea loc luni, 25 iulie 2006, in sediul Bursei de Valori, et.2, sala Millenium, orele 10:00.
 

 

2006-05-18  Sinteza dezbaterilor « Delistarea emitentilor ofera actionarilor un exit echitabil ? »

mai multe

 

 

2006-05-10  Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare va invita sa participati la dezbaterea « Delistarea emitentilor ofera actionarilor un exit echitabil ? » pe tema modificarilor legislatiei de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in ceea ce priveste modalitatea prin care emitentii se pot retrage de la tranzactionare.

mai multe

 

 

2006-04-15  Targul Bursier, eveniment organizat in premiera de Asociatia Brokerilor, s-a desfasurat in perioada 13-15 aprilie 2006, la World Trade Plaza si a reunit 20 de SSIF - uri care au participat cu stand expozitional si doua societati emitente: Banca Carpatica si Fondul Proprietatea.

mai multe

 

2006-04-11  Sinteza dezbaterii «Se pot armoniza regulile SIF-urilor cu Constitutia ?»

mai multe

 

 

2006-04-06  Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare are deosebita placere sa va invite sa participati la dezbaterea « Se pot armoniza regulile SIF-urilor cu Constitutia ?» pe tema modificarilor legislatiei in vigoare aduse de catre Ordonanta Guvernului 41/2005. Ordonanta precizeaza ca nici un grup de investitori care actioneaza in mod concertat nu poate sa detina mai mult de 1% din capitalul unui SIF

mai multe

 

 

2006-01-30  Lansarea noului site al Asociatiei Brokerilor.Pagina web a Asociatiei Brokerilor a fost creata raspunzand necesitatii de informare a brokerilor si tuturor celor interesati de investitiile in actiuni. Pagina reprezinta una dintre modalitatile prin care membrii comunitatii brokerilor isi pot face cunoscute preocuparile si realizarile, constituindu-se totodata intr-un mijloc eficient de comunicare atat in cadrul Asociatiei cat si intre aceasta si terti.

bottom of page