top of page

Seminar "Este nevoie de modificarea legislatiei pietei de capital?"
9 decembrie 2011, orele: 9.30 - 13.00
World Trade Center, Bucuresti, Salile Mexico & Seoul

Agenda seminarului

Participantii la seminar au avut oportunitatea sa participe la o dezbatere privind ultimele modificari survenite in legislatia nationala si europeana si impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra evolutiei pietei de capital autohtone. Printre subiectele abordate s-au regasit: nevoia de reglementari mai clare si mai simple, propunerea Ministerului Finantelor Publice de modificiare a Legii 297/2004 - Legea Pietei de Capital, prin care certificatele de emisii de gaze cu efect de serã sã fie tranzactionabile pe o piatã reglementata, o noua propunere a Comisiei Europene privind MiFID, nevoia de finantare a emitentilor de dimensiuni mici prin crearea unor piete specifice, piete de instrumente financiare OTF, propunere de lege ferenda referitoare la oferte publice obligatorii. Subiectul privind statutul pietei RASDAQ a starnit discutii aprinse atat din partea participantilor, cat si a vorbitorilor, fiind prezentat istoricul si evolutia acestei piete pentru a intelege mai bine necesitatea de clarificare a situatiei actuale.

Vorbitorii au reprezentat atat case de avocatura cu experienta semnificativa pe piata de capital, dar si institutii cu rol in reglementarea pietei, precum Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Ministerul Justitiei.

Seminar_09122011_1.jpg
Seminar_09122011_2.jpg
Seminar_09122011_3.jpg
Seminar_09122011_4.jpg

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Brokerilor, in cadrul proiectului "Imbunatatirea aptitudinilor antreprenoriale pentru angajatii din domeniul valorilor mobiliare", cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

este nevoie de modificarea
bottom of page