top of page
sus.png
Confrinta pietei de capital

CONFERINTA PIETEI DE CAPITAL

OPORTUNITATI DE FINANTARE IN PERIOADE DE CRIZA
Editia a II-a


10 septembrie 2009, ora 9:30, International Business Center Modern,
Bd. Carol I nr. 34-36, sector 2, Bucuresti
Sala Millenium, etajul 2

Prezentarile vor fi sustinute de:

Adriean Videanu.jpg

Adriean Videanu
Ministrul Economiei

Bogdan Dragoi.jpg

Bogdan Dragoi

Secretar de stat Ministerul Finantelor Publice

Stimate Doamne/ Stimati Domni,

Bursa de Valori Bucuresti impreuna cu Asociatia Brokerilor va ofera oportunitatea de a afla cum puteti obtine finantare prin emisiune de obligatiuni pe piata bursiera, pentru proiectele societatii pe care o reprezentati. Impreuna cu cei mai experimentati brokeri din piata de capital, Bursa de Valori Bucuresti va prezenta in data de 10 septembrie 2009, ora 9.30, la International Business Center Modern, et 2, sala Millenium, din B-dul Carol I, nr 34-36, Sector 2, Bucuresti modalitatea in care puteti accesa un imprumut obligatar in conditii avantajoase atat pentru compania dumneavoastra cat si pentru investitorii care acorda finantarea.

Veti afla care sunt avantajele oferite de piata bursiera pentru finantarea companiei prin obligatiuni. In tot procesul de elaborare a ofertei publice de obligatiuni veti fi asistat de o societate de brokeraj care va va asigura parcurgerea procedurii in cele mai bune conditii.

Care sunt autorizatiile necesare pentru emiterea obligatiunilor, cum se realizeaza prospectul de oferta publica, cum se listeaza si tranzactioneaza obligatiunile si care sunt apoi raportarile legale, precum si cum decurge operatiunea de rascumparare a obligatiunilor sau de transformare in actiuni veti afla daca participati la
 

CONFERINTA PIETEI DE CAPITAL - Oportunitati de finantare in perioade de criza


Daca pana acum, majorarea capitalului, prin emisiune de actiuni reprezenta cea mai cunoscuta si practicata metoda de finantare, ca alternativa sau completare la creditul bancar, in ultimul an, aceasta metoda a devenit din ce in ce mai greu de aplicat. Dobanzile inca mari ale creditelor bancare, precum si modificarea substantiala a conditiilor de creditare sunt in continuare neatractive pentru societatile comerciale care au nevoie de finantare. Pe de alta parte, investitorii din piata de capital, inca reticenti fata de investitiile in actiuni, in conditiile unui trend incert al preturilor de tranzactionare, devin mult mai interesati de obligatiuni, in general de instrumente financiare care asigura un venit fix.

Conferinta aduce in prim plan emisiunea de obligatiuni ca metoda preferata de finantare in perioade in care economia se afla in dificultate. Emisiunea de obligatiuni nu afecteaza controlul societatii ca in cazul emisiunilor de actiuni, nu conduce la majorarea capitalului social cu consecinte asupra capitalizarii companiei, ci reprezinta o forma de creditare din partea investitorilor.

Partea a doua a Conferintei este dedicata unui seminar tehnic de prezentare a operatiunilor care trebuie realizate pentru accesarea imprumutului obligatar. Expertii nostri, cu o bogata experienta in consilierea si intermedierea unor astfel de imprumuturi pentru companii si autoritatile locale, va vor arata care sunt pasii de parcurs, de la autorizarea ofertei de obligatiuni, vanzarea lor si pana la incheierea ofertei.

Puncte de interes pentru participanti:

  • Este de asteptat sa asistam in perioada urmatoare la un numar mai mare de emisiuni de obligatiuni ale companiilor aflate in cautare de finantare?

  • Este oportun pentru administratiile locale sa emita obligatiuni pentru finantarea proiectelor de infrastructura?

  • Sunt pregatiti investitorii sa investeasca in obligatiuni acum, mai mult ca oricand ?

  • Reprezinta obligatiunile un instrument de investire si pentru societatile comerciale care dispun de lichiditati? Care sunt pasii de urmat?


Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care vor raspunde specialisti din domeniul financiar. Conferinta va fi interactiva, publicul fiind invitat sa adreseze intrebari si sa initieze dezbateri pe marginea materialelor prezentate.

Programul Conferintei

Cui se adreseaza
 

Organizatori:

BVB.jpg

Parteneri media:

hotnews.jpg
CorporateNews.png
bursa.jpg
zonaeconomica.gif
WallStreet.png
9am.png
KTD.gif
bottom of page